Home
Servicii
Crama
Localizare
Imprejurimi
Contact

Fagaras

Peisaj

Făgăraş, un nume cu o puternică rezonanţă istorică, nume comun localităţii, ţinutului şi munţilor cei mai înalţi ai ţării, oraşul Făgăraş este un oraş liniştit cu oameni prietenoşi şi ospitalieri, atestat astfel de numeroase documente istorice.

Dacă treceţi prin oraş, ar trebui să vizitaţi câteva locuri, care prin vechimea lor povestesc câte ceva despre trecutul lor. Ar trebui să vizitaţi cetatea Făgăraşului(sec XV), cel mai impunător monument al ţinutului.
Cetatea Făgăraşului este totodată cea mai mare cetate castel din ţară. În cetate funcţionează muzeul Ţării Făgăraşului în care sunt expuse piese originale şi fotocopii ilustrând principalele momente ale istoriei ţinutului. În muzeu mai sunt prezentate valori artistice ale pictorilor de icoane pe sticlă făgărăşeni, precum şi icoane pe lemn.

Mai puteţi vizita o serie de biserici vechi cum este biserica Sf. Nicolae, ctitorie a lui Constantin Brancoveanu(sec XVII), biserica Sf. Treime(sec XVIII), biserica romano-catolică, biserica evanghelică, biserica reformată. Dacă veniţi pentru câteva zile în această zonă, merită să vizitaţi împrejurimile, sate şi comune, fiecare cu istoria ei. De asemenea nu uitaţi să vizitaţi Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Biserica veche are o istorie zbuciumată. Este aşezată la poalele munţilor Făgăraş, lângă un râu de munte şi este îngrijită de călugări. Biserica veche a fost încadrată de o construcţie nouă care adăposteşte o biserică nouă, un muzeu, o bibliotecă.

O altă atracţie o constituie cetăţile ţărăneşti şi bisericile fortificate, construite ìn satele locuite de către saşi.
Tot aici trebuie să menţionăm şi Transfăgărăşanul şi Bâlea situate la circa 40 de km de Făgăraş.
Sunteţi la doar 66 km de Poiana Braşov şi tot atâţia kilometrii de Bran unde se găseşte castelul celebrului Dracula.
Făgăraşul şi împrejurimile sale oferă călătorului clipe de neuitat. De altfel punctele roşii de pe harta următoare indică atracţii turistice al judeţului nostru.

Dejani
creat de Nettech Design